Стана ясно, че първата и втората политически сили в парламента не

...
Стана ясно, че първата и втората политически сили в парламента не
Коментари Харесай

Свиленски с поредна атака към президента, разкри и как БСП ще подходи към третия мандат


Стана ясно, че първата и втората политически сили в парламента не могат да проведат съвещания, да образуват болшинство и да създат стабилно държавно управление. Това е повода всички да се извърнат към третия мандат.  

Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от Георги Свиленски, който разяснява опцията за образуване на постоянен кабинет. 

" Когато ти дадат мандат, би трябвало да търсиш болшинство, а не да поставяш червени линии и и загради. От " Продължаваме промяната "  знаеха, че щом са заложили за приоритет в тяхната декларация оръжието за Украйна ние няма да я подкрепим. Според мен те напълно целеустремено сложиха оръжието за Украйна като приоритет. И ГЕРБ, и Политическа партия се пробваха единствено да симулират някаква угриженост и опити за сформиране на кабинет, като им беше ясно, че няма да получат болшинство ", добави той.  

" Загубихме три месеца с първия и втория мандат. Президентът Радев е отговорен. Ако не се беше забавил толкоз, другата седмица можеше да вършим нови избори. Радев основава неприятен казус. Бъдещи президенти може да не връчват мандати с години, с цел да могат да ръководят без никой да ги управлява. С тази загуба на време няма по какъв начин да се сформира постоянно държавно управление и така не могат да се решат рецесиите. Никой не му е желал на Радев това време, с цел да се водят диалози сред партиите. В това време щеше да има смисъл, в случай че служебното му държавно управление беше внесло бюджет. Призовавам президентът, когато бъде върнат втория мандат, оптимално бързо да връчи третия мандат. Не знам на кой ще връчи мандата президентът, само че в случай че е на Движение за права и свободи или " Възраждане ", ние няма да участваме в диалози ", разкри Свиленски. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР